WAAROM WATER DRINKEN?

Het belang van voldoende WATER DRINKEN!

Hallo allemaal, vandaag wil ik het hebben over water. Vorige week plaatste ik al een artikel over water, en het belang van voldoende drinken iedere dag. Het lijkt niet z’n ramp wanneer je niet zo veel drinkt op een dag, maar daar vergis je je eigen in. Het begint namelijk allemaal met water, water staat aan de bron, en is nodig om te leven. Wanneer je iedere dag dus te weinig drinkt, levert dat dus iedere dag al een tekort op om alles in je lichaam soepel te laten verlopen. Want je lichaam is zo slim dat het alles wat nodig is voor het lichaam eerst stuurt naar die onderdelen die je per dag nodig hebt om te functioneren. Daarna stuurt je lichaam het overschot naar de overige delen van het lichaam. Dus bij te weinig drinken, is er geen overschot om te sturen naar de andere organen, cellen enz in je lichaam.

Wat gaat het lichaam dan doen bij een tekort? Je huid wordt droger. Waardoor het verouderingsproces sneller gaat. Je afvalstoffen kunnen niet goed het lichaam verlaten, dus opstapeling hiervan, wat je dan aan de huid kunt zien.Het lichaam gaat het bijvoorbeeld weghalen bij de botten, dus wordt dit langzaam afgebroken. Je begrijpt het vast al zo kan bijvoorbeeld atrose ontstaan. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij een gebroken bot wanneer je die breekt in de winter, wanneer er niet voldoende vitaminen D en C in het lichaam aanwezig is gaat het lichaam het provisoris helen, en wordt het pas goed geheeld wanneer er overschot van vitaminen D en C is, vaak is dit in de zomer omdat men dan voldoende vitaminen D op kan bouwen.

Bij te weinig drinken teer je op je eigen lichaam in. Je lichaam zal altijd proberen het ergens vandaan te halen om de dagelijkse procesen in je lichaam te kunnen laten doorgaan. En daarom is het van belang iedere dag 1.5 tot 2.5 liter te drinken. Dit kan water of kruiden thee, verse soep enzovoort zijn. Gebruik liever geen koffie of frisdranken om voldoende te drinken.

Het is beter te voorkomen dan dat je over pakweg 3 jaar of over 30 jaar met grote gezondheidsproblemen zit. Zorg goed voor je zelf iedere dag weer opnieuw. Je bent het waard. En de enigste die weet wat goed voor jou is ben je altijd nog zelf.

Groetjes Lydian De Meyer Sensi-Therapeute

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s